Administratief bediende via dagonderwijs

Se-n-Se (tso)

Waarom deze opleiding?

Geen enkel bedrijf kan zonder goede administratieve krachten. Ze zijn het hart van een onderneming, notaris- of advocatenkantoor, stadsbestuur … Als administratief bediende ga je gestructureerd om met de papier- en mailstroom doorheen een bedrijf of kantoor. Je hebt dagelijks contact met klanten. Ben jij nauwkeurig en punctueel? Kan je vlot multitasken? Wil je met softwarepakketten werken? Dan is de praktijkgerichte opleiding administratief bediende iets voor jou!

Vivato 653651989

Duur van de opleiding

De opleiding administratief bediende duurt 10 maanden. Je kan starten in september of in januari/​februari. In de voormiddag krijg je lessen, in de namiddag werk je zelfstandig aan roadmaps. Daarnaast bevat je opleiding ook werkplekleren en stage. 

Inhoud van de opleiding

Dit zijn de vakken in de opleiding administratief bediende:

 • dossierbeheer en beroepsafhankelijke boekhouding
 • Engels
 • ethiek
 • Frans
 • informatica voor kantoorgebruik
 • Nederlands
 • organisatie en communicatie
 • recht
 • verzekeringen

Werkplekleren

Veel studenten uit de opleiding administratief bediende werken later bij advocaten, notarissen, politie … Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt van het juridisch systeem in België en volg je als student een volledig assisenproces. Tijdens dat proces analyseer je wat er gezegd en gedaan wordt. Je breidt je kennis uit door gesprekken met gerechtsjournalisten, advocaten van de verdediging, sociaal en maatschappelijk assistenten, slachtofferhulp, het openbaar ministerie … Achteraf presenteer je jouw opgedane kennis aan een expertenteam.

Stage

Je volgt stage in een advocatenkantoor, een zakenkantoor (verzekeringen en beleggingen), een notariskantoor, op het stadhuis of in een ander bedrijf. Je voert verschillende administratieve taken uit zoals in- en uitgaande post beheren, contact met klanten onderhouden, brieven opstellen en agenda beheren.

Roadmaps

Je krijgt roadmaps (opdrachten) die je helpen bij het verwerken van de leerstof. Voor de taalvakken krijg je bijvoorbeeld roadmaps die je helpen om taalvaardiger te worden, vlot te telefoneren, brieven en mails te schrijven, … Alle roadmaps bereiden je voor op je toekomstige job. Zo bezoek je bijvoorbeeld een advocatenkantoor, een verzekeringsspecialist of krijg je uitleg van een gerechtsdeurwaarder. Tijdens de roadmaps werk je zelfstandig aan leerstof. Zo verwerk je de theorie op je eigen tempo en ontdek je sneller je eigen sterke en zwakkere punten, zodat je er gericht aan kan werken.

Competenties en eindassessment

Het eindwerk van de opleiding is een geïntegreerd geheel van opdrachten. Je stelt bijvoorbeeld een volledige offerte op voor de verzekeringen van een fictief gezin, je stelt verzekeringsproducten vlot voor, je maakt een case study rond erfrecht en boekhouden en je bewijst dat je de werking van het gerecht kan toelichten. Eén onderdeel stel je voor in het Frans.

Begeleiding

Intakegesprek

Wij houden bij de start een intakegesprek waarin we nagaan welke vooropleidingen, (werk)ervaring of ander parcours je achter de rug hebt. Je kan eventueel in aanmerking komen voor een individueel traject en vrijstelling krijgen (EVC/ EVK) voor één of meerdere onderdelen. De klascoaches bekijken hoe jouw lessenrooster er dan uit ziet. 

Student centraal

 • Studentenbegeleiding: bij de coaches of bij je klascoach kan je terecht voor allerlei vragen (studiekeuze, werkmethode, werkplanning, stress, persoonlijke problemen …).
 • Individuele coaches: de lescoaches volgen je leertraject van dichtbij. Je kan steeds bij hen terecht met vragen over de leerstof of voor extra uitleg bij de roadmaps.
 • In de opleiding werken we met kleine groepen van maximum 16 studenten. Zo kunnen we beter op jouw noden inspelen.
Vivato 647800645

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Ben je nog op zoek? Contacteer ons en krijg snel antwoord.

Ik wil contact opnemen met VIVATO