Administratief boekhoudkundig bediende via dagonderwijs

Se-n-Se (tso)

Waarom deze opleiding?

KMO’s zijn en blijven de motor van de Vlaamse economie. Ze zijn dan ook continu op zoek naar ambitieuze medewerkers.
Schrikt de financiële kant van een bedrijf je niet af? Droom je ervan tewerkgesteld te zijn in een accountancykantoor of in de boekhouding van een bedrijf? Dan is de opleiding administratiefboekhoudkundig bediende voor jou de goeie keuze.

Vivato 313673069

Duur van de opleiding

De opleiding administratief-boekhoudkundig bediende duurt 10 maanden. Je kan starten in september of in januari/​februari. In de voormiddag krijg je lessen, in de namiddag werk je zelfstandig aan roadmaps. Daarnaast bevat je opleiding ook werkplekleren en stage. 

Inhoud van de opleiding

Dit zijn de vakken in de opleiding administratief-boekhoudkundig bediende:

  • Accountancy
  • Financiering
  • Informatica in de KMO
  • KMO-beheer
  • Marketing
  • Frans
  • Engels
  • Ethiek
  • Nederlands

Werkplekleren

De rode draad doorheen het werkplekleren is het opstellen van een ondernemingsplan. Om dit plan uit te werken ga je te rade bij verschillende professionals uit de financiële wereld en de ondernemingswereld. Zo ga je eerst brainstormen in het innovatiecentrum over je project, daarna ontmoet je zelfstandige ondernemers, stel je vragen aan het ondernemerscentrum, … Om het financiële luik tot een goed einde te brengen is de sessie met de bankier en de bedrijfsrevisor een handige stap voorwaarts.

De week wordt afgesloten met een presentatie voor externen. Op die manier bewijs je dat je een hoop competenties onder de knie kreeg.

Stage

Je volgt stage in een boekhoudkantoor of accountantskantoor, de afdeling boekhouden of financiële afdeling van een KMO, een aan de KMO-sector dienstverlenend bedrijf (bv. sociaal secretariaat, consultancybedrijf, middenstandsorganisatie).

Roadmaps

Je krijgt roadmaps (opdrachten) die je helpen bij het verwerken van de leerstof van bovenstaande vakken. Zo krijg je de kans om zelf een dubbele boekhouding bij te houden, maak je zelf loonberekeningen en facturen of maak je allerlei toepassingen op verzekeringen.

Je bezoekt ook het ondernemersloket en financiële beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste trends in de bedrijfswereld. Voor de taalvakken krijg je bv. roadmaps die je helpen om taalvaardiger te worden, je leert vlot telefoneren, brieven en mails schrijven …

Competenties en eindassessment

Als hulpboekhouder en medewerker van een bedrijf moet je vooral stipt en goed georganiseerd zijn, want je moet de dagelijkse verrichtingen goed bijhouden, de belastingaangiftes op tijd indienen. Je moet dus zeker vlot een boekhoudpakket kunnen gebruiken en beschikken over voldoende inzicht in boekhouding, btw, belastingen, verzekeringen …

Voor het eindassessment bereid je een grondige case study voor. Je stelt een volledig dossier op voor de start van een fictieve BVBA. De oprichting, het sociaal statuut van de oprichters, de aanwerving van personeel, de belastingen, verzekeringen en boekhouding: alle facetten komen uitgebreid aan bod!

Begeleiding

Intakegesprek

Elke student start met een bagage. Wij houden bij de start een intakegesprek waarin we nagaan welke vooropleidingen, (werk) ervaring of ander parcours je achter de rug hebt. Je kan eventueel in aanmerking komen voor een individueel traject en vrijstelling krijgen (EVC/EVK) voor één of meerdere onderdelen. De klascoaches bekijken hoe jouw lessenrooster er dan uit ziet. 

Student centraal

Studentenbegeleiding: bij de coaches of bij je klascoach kan je terecht voor allerlei vragen (studiekeuze, werkmethode, werkplanning, stress, persoonlijke problemen …).

Individuele coaches: de lescoaches volgen je leertraject van dichtbij. Je kan steeds bij hen terecht met vragen over de leerstof of voor extra uitleg bij de roadmaps.

In de opleiding werken we met kleine groepen van maximum 16 studenten. Zo kunnen we beter op jouw noden inspelen.

Vivato 660004024

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Ben je nog op zoek? Contacteer ons en krijg snel antwoord.

Ik wil contact opnemen met VIVATO