Medewerker immokantoor via dagonderwijs

Se-n-Se (tso)

Waarom deze opleiding?

De immobiliënwereld is een boeiende sector, want iedereen koopt of huurt vroeg of laat een huis, appartement, villa … Het is een branche die erg leeft onder de bevolking en dus zijn immokantoren telkens op zoek naar degelijk opgeleid ondersteunend personeel. Zoek jij graag naar de meest geschikte huurwoning? Is promotie van nieuwe bouwprojecten voor jou een uitdaging? Of wil je graag zelf gebouwen administratief beheren? Dan ben je de ideale kandidaat voor de opleiding medewerker in een immokantoor. De opleiding geeft je inzicht in het beheer van onroerende goederen en de taken van een syndicus, leert je marktstudies uitvoeren en brengt je verkooptechnieken bij. Ook bouwtechnologie, bouwkunst en de nodige talenkennis komen aan bod. Via kennis van de gebruikte materialen en de bestaande wetgeving word je opgeleid tot de ideale medewerker in een immokantoor.

Vivato 402629167

Duur van de opleiding

De opleiding medewerker immokantoor duurt 10 maanden. Je kan starten in september of in januari/​februari. In de voormiddag krijg je lessen, in de namiddag werk je zelfstandig aan roadmaps. Daarnaast bevat je opleiding ook werkplekleren en stage.

Inhoud van de opleiding

Dit zijn de vakken in de opleiding medewerker in een immokantoor:

  • beheer onroerende goederen
  • bouwkunst
  • bouwtechnologie
  • marktstudie en verkoop
  • syndic van gebouwen
  • wetgeving
  • Frans
  • Engels
  • ethiek
  • Nederlands

Werkplekleren

De week werkplekleren is in deze opleiding uitgegroeid tot een intensieve week bestaande uit verschillende activiteiten. Op die manier worden een aantal competenties op de werkvloer aangeleerd die tussen de schoolmuren minder voor de hand liggen. Zo voer je een markstudie uit rond studio’s en appartementen in Kortrijk en aan de kust. Je leert in de praktijk hoe een algemene vergadering van mede-eigenaars (syndicus) in elkaar zit en hoe je via fotobewerking hun panden ideaal kunt presenteren voor mogelijke kopers/​huurders. Daarnaast krijg je in deze week meer inzicht in het bouwproces in al zijn aspecten. Je bezoekt een architect en een werf (o.a. ook van een energiezuinige woning), ziet hoe kostprijscalculatie in elkaar zit en proeft zelfs van een snelcursus metselen. Omdat bij de aankoop van een huis het luik leningen’ een belangrijk onderdeel vormt, ga je langs bij een kredietmaatschappij die je wijst op trucjes’ en wat er belangrijk is om weten in die wereld.

De week wordt afgesloten met een presentatie voor externen. Op die manier bewijs je dat je een hoop competenties onder de knie kreeg.

Stage

Je volgt 10 weken stage in een vastgoedkantoor waar je zowel administratieve als commerciële taken mag uitvoeren. Denk maar aan het updaten van de website, het opstellen van de reclamecampagnes, een rondleiding aan potentiële huurders of kopers geven, en nog veel meer.

Roadmaps

Je krijgt roadmaps (opdrachten) die je helpen bij het verwerken van de leerstof. Alle roadmaps bereiden je voor op jouw toekomstige job. Zo woon je bv. een openbare verkoop bij en bezoek je de BIS-beurs. Of je gaat op verkenning om de verschillende bouwstijlen in een wijk te analyseren. Voor de taalvakken krijg je bv. een roadmap die je vraagt om een woning te beschrijven in de drie landstalen.

Competenties en eindassessment 

Een medewerker in een immokantoor moet zowel commerciële als administratietieve competenties beheersen.
voor het eindassessment van deze opleiding stel je een volledig dossier op voor de verkoop en verhuur van een woning met alle nodige officiële documenten. Je maakt een marktstudie waarin je de woning vergelijkt met gelijkaardige woningen, zoekt interessante premies op voor de verbouwing van het huis, enz.

Begeleiding

Intakegesprek

Elke student start met een bagage. Wij houden bij de start een intakegesprek waarin we nagaan welke vooropleidingen, (werk) ervaring of ander parcours je achter de rug hebt. Je kan eventueel in aanmerking komen voor een individueel traject en vrijstelling krijgen (EVC/EVK) voor één of meerdere onderdelen. De klascoaches bekijken hoe jouw lessenrooster er dan uit ziet. 

Student centraal

Studentenbegeleiding: bij de coaches of bij je klascoach kan je terecht voor allerlei vragen (studiekeuze, werkmethode, werkplanning, stress, persoonlijke problemen …).

Individuele coaches: de lescoaches volgen je leertraject van dichtbij. Je kan steeds bij hen terecht met vragen over de leerstof of voor extra uitleg bij de roadmaps.

In de opleiding werken we met kleine groepen van maximum 16 studenten. Zo kunnen we beter op jouw noden inspelen.

Vivato 400680349

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Ben je nog op zoek? Contacteer ons en krijg snel antwoord.

Ik wil contact opnemen met VIVATO