Web developer via dagonderwijs

Se-n-Se (tso)

Waarom deze opleiding?

De informaticawereld is dé branche waarin evoluties elkaar snel opvolgen. Binnen de IT zijn er uiteenlopende jobs voorhanden. Bedrijven blijven immers altijd zoeken naar ITmedewerkers die constant willen evolueren en de nieuwe trends op de voet kunnen en willen volgen. Ben je geïnteresseerd in webdesign? Wil je de geheimen van php, css3, html5 … kennen? Wil je fantastische websites maken en teamlid zijn van een hip webdesignbureau? Dan zit de praktijkgerichte opleiding web developer je als gegoten!

Vivato 660004024

Duur van de opleiding

De opleiding web developer duurt 10 maanden. Je kan starten in september of in januari/​februari. In de voormiddag krijg je lessen, in de namiddag werk je zelfstandig aan roadmaps. Daarnaast bevat je opleiding ook werkplekleren en stage.

Inhoud van de opleiding

Dit zijn de vakken in de opleiding web developer:

  • commercieel webverkeer
  • webtechnologie
  • webontwikkeling
  • mens-machine interactie
  • e-economie
  • Nederlands
  • Frans
  • Engels
  • ethiek

Werkplekleren

Binnen deze opleiding verwerf je heel wat competenties rond webdesign. Tijdens de week werkplekleren leg je contact met je opdrachtgever, de klant. Via een gestructureerd vraaggesprek krijg je antwoorden op jouw vragen om een website vanaf nul te maken in een CMS-systeem.

In het klantgesprek leer je je klant kennen, wat zijn bedoeling is met de website én hoe jij het gesprek aanstuurt en indeelt. Het CMSsysteem heeft na deze week bijna geen geheimen meer voor jou.

Stage

Je volgt stage in een IT-dienst, een webdesignbureau, een allround computerfirma. Je kan de kennis en vaardigheden uit de klas onmiddellijk toepassen via de projecten die je krijgt op je stage. Deze projecten kunnen zowel design- als programmeerprojecten zijn, die je steeds uitdagen om je grenzen te verleggen.

Roadmaps

Je krijgt roadmaps (opdrachten) die je helpen bij het verwerken van de leerstof. Alle roadmaps bereiden je voor op je toekomstige job: web developer. Het uitschrijven van webteksten, ontwerpen van een nieuwe lay-out, programmeren van een webapplicatie, opzetten van een server, een klantgesprek voeren … behoren tot de roadmaps.

Competenties en eindassessment 

Een IT-medewerker beschikt over volgende kerncompetenties: flexibiliteit, kwaliteitszorg, willen bijscholen, voldoende vlot communiceren in drie talen …

Voor het eindassessment van de opleiding web developer programmeer je zelfstandig een online webshop. Via de webshop kan je klant zijn producten online verkopen, nieuwe producten toevoegen, producten in promotie plaatsen … Kortom: een heuse webshop die al de opgedane kennis en vaardigheden bundelt in één grote eindopdracht, het eindassessment.

Begeleiding

Intakegesprek

Elke student start met een bagage. Wij houden bij de start een intakegesprek waarin we nagaan welke vooropleidingen, (werk) ervaring of ander parcours je achter de rug hebt. Je kan eventueel in aanmerking komen voor een individueel traject en vrijstelling krijgen (EVC/EVK) voor één of meerdere onderdelen. De klascoaches bekijken hoe jouw lessenrooster er dan uit ziet. 

Student centraal

Studentenbegeleiding: bij de coaches of bij je klascoach kan je terecht voor allerlei vragen (studiekeuze, werkmethode, werkplanning, stress, persoonlijke problemen …).

Individuele coaches: de lescoaches volgen je leertraject van dichtbij. Je kan steeds bij hen terecht met vragen over de leerstof of voor extra uitleg bij de roadmaps.

In de opleiding werken we met kleine groepen van maximum 16 studenten. Zo kunnen we beter op jouw noden inspelen.

Vivato 645324130

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Ben je nog op zoek? Contacteer ons en krijg snel antwoord.

Ik wil contact opnemen met VIVATO